Min blogglista

fredag 22 juli 2011

Utflykter

Vi besökte Kiviks marknad i måndags tillsammans med Bianca, Silvia och hennes son, Samuel. Och vilken marknad det var! Det fanns mycket av allt som man förvänta sig ska finnas på en marknad och lite till, mycket trevligt. Kiviksmarknad har visst pågått och arangerats på samma plats sedan Hansa tiden.
Vi åt lättare middag hemma sedan bar det iväg. Barnen var helt lyriska över nöjesfälten med alla åkattraktioner, leksaks- och godisstånden. Minna och Max åkte karuseller, åt godis och planerade inköp av "vill ha saker". Micke och jag planerade våra egna inköp, allt detta skulle då göras på onsdag, marknadens sista dag.
På tisdagen var vi på Tosselilla, även där fanns det förutom vattenlandet även minitivoli. Det var överranskande trevligt, säkert 20 år sedan jag var där sist.(känner mig lite gammal, 20 år sen!?!)
Så fort Minna hade byt om ställde hon sig i kön för vattenrutschbanan sedan badade hon och Max tills hennes läppar var blålila.
Max var mer i vattnet än på land. Micke, Max och Olof(vän till oss) hann med flera omgångar av tävling på banorna. Vi åkte även karuseller, barnen fick sockervadd och medan de äter dessa sockerbomber utbrister Minna - "det finns inte tillräckligt med socker".
Jag säger som Lisbeth i Madicken- "du är inte klok Minna"!

På onsdagen var det dags för marknadens sista dag. Vi hade bestämt med träff med våra goda vänner Britt och Olof från Hököpinge. Det vi inte visste var att marknaden startades och stängdes tidigare på onsdagen. När vi väl kom fram hade de redan börjat packa ihop och alla åkattraktioner var avstängda. Våra barn blev väldigt ledsna och besvikna. Men vi gjorde det bästa av situationen med att åka till Simrishamn istället. Väl där åt vi gott och lyssnade på trubadur. Hög mysfaktor.

Då vädret tillåter en del inomhus aktiviteter passade vi på att köra till Kafferost Café och Butik i Örum. Micke cyklade förbi där i söndags och vi var lite nyfikna på kafferosteriet på Österlen med slogan "Ett möte mellan smak och form". Mysfaktorn är hög, enkel och stilren inredning. God kaffe, fina prylar, kaffekoppar, tekoppar, japanska gjutjärnskannor. Höga priser på prylarna, för höga enligt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar